TV, audio/video, fototehnika


Küsimus: Kas soovitaksite tudengile pigem osta tahvelarvutile juurde klaviatuuri või soetada uus väiksem sülearvuti?29.09.2014

Tere,
Mul on kodus olemas nö normaalmõõtmetes sülearvuti, kus saan teha vajalikud koolitükid. Samuti on olemas tahvelarvuti (hetkel veel klaviatuuri pole). Loengusse ei soovi suurt sülearvutit kaasa vedada, tahvelarvutit olen kasutanud vajalike materjalide lugemiseks. Siiski sooviksin loengus lisaks materjalide lugemisele teha nende juurde ka märkmeid ja täiendada oma koduseid töid. Kas te soovitaksite pigem osta tahvelarvutile juurde klaviatuuri või soetada väiksem sülearvuti?
Tänan

Vastus: Heigo-Aulemb Ensling, tehnikaekspert, Telia Eesti AS, https://pood.telia.ee

Hea küsija!
Hetkeseisuga on olemas kaks seadet - sülearvuti ning tahvelarvuti.
Kui nüüd veel juurde osta väiksem sülearvuti, siis on juba kolm seadet ja peab hakkama mõtlema, mida teha ühega ja millas kasutada teisi seadmeid.
Nutikas valik on olemasolevale tahvelarvutile juurde vaadata samades mõõtmetes klaviatuur, et muuta tahvelarvuti kasutamine õppetöös mugavamaks.
Klaviatuurid jagunevad ühenduse poolest kaheks: ühte saab siduda konkreetse tahvelarvutiga ning ühendus on füüsiline. Teine ja mõistlik võimalus on osta klaviatuur, mis suhtleb tahvelarvutiga üle Bluetooth ühenduse.
Seega siis minu soovitus - olemas olevat tahvelarvutit on võimalik mugavamalt kasutada, kui juurde osta Bluetooth klaviatuur.