TV, audio/video, fototehnika


Küsimus: Kas Win arvutiga saab tasuta TV-d vaadata?12.06.2015

Kas win. arvutiga saab tasuta TV-d vaadata?

Vastus: Heigo-Aulemb Ensling, tehnikaekspert, Telia Eesti AS, https://pood.telia.ee

Sellele küsimusele otsest vastust anda ei saa, et erinevad võimalused sõltuvad arvuti lisavarustusest ja/või interneti ühenduse olemasolust vaatamiskohas.
Veel paar aastat tagasi olid väga populaarsed arvutile lisatavad USB mälukaardi sarnased TV tuunerid. Ühendasid sellise pulga avruti USB pessa, sättisid antenni aknalauale või ühendasid katuseantenniga ning vabalevi kanalite telepilt jooksis arvutisse.
Hinnavaatlus.ee lehel oli vastuse kirjutamise ajal selliseid TV tuunereid saada paarkümmend, hinnavahemik 15 kuni 30 eurot.
Telepildi vastuvõtu osas tasub uurida www.levira.ee lehelt, kas soovitud asukohas on levi hea või on vaja täiendavat katuseantenni parema signaali tagamiseks.

Teiselt poolt pakuvad ETV, Kanal2 ning TV3 oma saadete nii otsevaatamist kui ka tagantjärgi vaatamise võimalust otse nende kodulehel. Aga kodulehelt arvutiga vaatamiseks peab olema kodus interneti püsiühendus, kui soov on pidevalt TV saateid vaadeta. Kui soov on vaid vahetevahel kiigata arvtui ekraanilt mõnda lemmiksaadet, siis piisab ka mobiilse interneti ühendusest.
ETV ja ETV2 saated on nähtavad www.err.ee kodulehel, mingit lisatasu nende vaatamise eest ei nõuta. Eestis olles on kõik saated üle interneti nähtavad, välismaal olles pääseb ligi vaid ETV omasaadetele.
Kanal2 saateid on võimalik nende kodulehelt vaadata, kuid otse- ja järelvaatamiseks tuleb sõlmida leping ning tasuda ka vaatajamaksu.
Kahe euro eest saab päevapileti ning nelja euro eest saab vaadata omasaateid terve kuu. Seega mõttekam on lunastada kuupilet. Lisaks võib osta ka aastapileti, mis maksab 20.-
TV3 pakub samuti raha eest online vaatamist. 24-tunni päevapilet maksab 3.- ning 30-päeva pilet 6.- eurot.
Kui soov nautida lisaks TV6 saateid, siis TV3+TV6 päevapilet maksab 5.- ning 30-päeva pilet 9.- eurot.

Head vaatamist!