TV, audio/video, fototehnika


Küsimus: Kuidas salvestada telesaateid DVD-plaadile?24.08.2012

Küsimus Elioni TV saadete salvestamisest DVD kirjutajale. Elion lubab mõnda TV kanalit salvestada vaid nädalaks. Sellest on ilmselt vähe.
Tahaksin saateid jäädvustada DVD kirjtajale, nagu vanasti salvestasime saateid videomagnetofonile.

Kuhu ühendada kirjutaja? Kas peaks olema analoog või digitaalne DVD kirjutaja? Milline oleks ühenduste skeem?

Tänan ette vastuse eest.

Vastus: Heigo-Aulemb Ensling, tehnikaekspert, Telia Eesti AS, https://pood.telia.ee

Elion pakub täna tõepoolest enamvaadatavate telekanalite saadete salvestamise võimalust ning nende järgivaatamist ühe nädala jooksul.
Paljud kliendid on andnud edasisidet, et näiteks puhkuste ajal on see ühe nädalane vaatamisaeg liiga lühike ning sellest tulenevalt teeb Elion lähipäevil muudatused järgivaatamise perioodi pikendamiseks.

29. augustist alates on salvestuste vaatamiseks aega kaks nädalat ning ei mingit mahupiirangut!

Mis aga puutub kirjutava DVD kasutamist lemmiksaadete salvestamiseks, siis põhimõtteliselt on võimalik ühendada selline seade digiboksiga otse SCART kaabli abil. Digitaalse HDMI väljundi abil kahjuks salvestada ei saa, seda keelab DRM (Digital Rights Management), mis sätestab digitaalse meedia edastamise ja mahamängimise õigused.
Digiboksis on vaja soovitud saated märkida Meelespea abil otse telekavast. Siis lülitub digiboks automaatselt õigele telekanalile. Kui mõnele saatele ununes Meelespea peale märkimine, ei ole selle pärast veel vaja koju tagasi sõita. Meelespäid saad lisada ka arvutist http://minutv.ee lehelt või veelgi lihtsam - kasutada MinuTV rakendust, mis on tasuta allalaetav nii Google kui ka Apple rakenduste poest. Lisaks Meelespeale on võimalik nende rakenduste abil panna dgiboksi ka saateid salvestama.