TV, audio/video, fototehnika


Küsimus: Soovin telepildi ja interneti saada 60 meetri kaugusel asuvasse kõrvalhoonesse, milline elektrivõrguadapter (PLC) selle edastamiseks sobib?04.10.2012

Tere!
Käisin Paide Elionis oma probleemile lahendust otsimas, kuid kohapeal jäädi vastusega hätta ning soovitati otse Teie poole pöörduda.
Kirjutasite oma arvamusloos, et Comtrend-i PLC adapteriga ei saa üheaegselt nii digipilti kui internetti. Aga kas Zyxel adapter on selleks võimeline?Vaja on saada Nuti TV ja internet 60 meetri kaugusel asuvasse kõrvalhoonesse. Kui see on võimalik, kas enne digiboksi tohib panna switchi, et tekitada ruuteriga WI-FI?
Ette tänades!

Vastus: Heigo-Aulemb Ensling, tehnikaekspert, Telia Eesti AS, https://pood.telia.ee

Tere!
Kahjuks ei saa ühte paari PLC seadmeid kasutades kahte erinevat teenust kasutada. See ruuteri port, mille otsa ühendame digiboksi, edastab ainult digiTV ja teine ruuteri port, mille otsas on arvuti või mingi muu võrguseade, edastab interneti ühendust.
Ainukeseks lahenduseks on kahe paari PLC seadmete kasutusele võtmine. Üks paar viib kaugeimasse majaotsa või kõrvalhoonesse NutiTV pildi ja teine paar interneti ühenduse. Sinna otsa tasub vaadata aga hoopis AP (Access Point), mille abil tekitada sinna sama, põhimajas oleva WiFi võrgu.