TV, audio/video, fototehnika


Küsimus: Miks uus teler otse USB pulgalt videot ei näita, kas ei ole suuteline MP-4 faile avama?05.08.2013

Mida teha, et näha teleris videokaamera mälukaardilt USB pulgale salvestatud videosid? Teler näitab ainult siis, kui videokaamera on juhtmega teleriga ühendatud. Miks mälupulgalt ei näita, kas uuem teler Sony Bravia pole suuteline MP-4 faile avama.

Vastus: Heigo-Aulemb Ensling, tehnikaekspert, Telia Eesti AS, https://pood.telia.ee

Antud küsimuses peitub ka tegelik vastus. Erinevate tootjate telerite võimekus maha mängida erinevates formaatides videosid on 100% seotud tootja poolt määratud seadetega ja neid kasutaja ise muuta ei saa.
Sony, kes peale telerite toodab ise ka digikaameraid, kasutab kaamerates AVCHD video formaati ja sellist formaaati oskavad ka Sony telerid väga hästi maha mängida.
Kui nüüd aga ühendada digikaamera videokaabli abil teleriga, siis tegelikult toimub selle MP4 video taasesitus kaameras ja teleri ekraan on lihtsalt suur abiekraan, kus ülesvõetut näha saab.
Aeg-ajalt on abi olnud mõne telerimudeli püsivara uuendamist. Selleks tuleb minna tootja kodulehele, leida sealt enda teleri mudel ja uurida, kas sellele mudelile on olemas uuemat tootja poolset püsivara.