TV, audio/video, fototehnika


Küsimus: Miks ma uue teleriga ilma digiboksita tasuta kanaleid ei näe?29.10.2013

Kas teler Samsung F6400 ka ilma digiboksita välisantenniga kanaleid näitab?
Pane neid otsima nii ja naapidi ei leia ühtegi. Antenn on korras, kuna paar aastat vanem teler leiab viis kanalit. Andmete järgi peaks toimima.
Muidu nuti TV toimib aga kui Elion vahest pilti ei näita, vaataks neid tavakanaleid.

Vastus: Heigo-Aulemb Ensling, tehnikaekspert, Telia Eesti AS, https://pood.telia.ee

Samsungi teleris F6400 on sisseehitatult olemas nii DVB-T kui ka DVB-C tuuner. Ehk siis maakeeli, et see teleri mudel on suuteline ilma digiboksita vastu võtma nii kaabelTV kui ka õhkTV kanaleid.
Teie kirjast järeldub, et olemasolev antenn tõesti on korras, kuna teine teler on suuteline õhkTV tasuta kanaleid vastu võtma. Soovitan tõsta F6400 teler täpselt sama antennikaabli otsa, kus hetkel asub vanem teler.
Avada menüü, kanalite automaatne otsing - ja kindlasti valida sealt ainult digitaalsed kanalid. Sama menüü osa all on ka analoogkanalite otsing. Eestis analoogkujul TV signaali edastus lõppes juba aastal 2011. Ka tasuta levivaid telekanaleid edastatakse vaid digitaalsel kujul. Ka algsetes seadetes riigi valikul tuleb kindlasti valida Eesti!
Juhul kui nüüd teler need viis kanalit üles leiab, siis tasub kontrollida seda antennikaabli osa, kuhu ennist ühendasite uue teleri.