Liiklus- ja sõidukikindlustus


Küsimus: Kui olen mopeedi vastutav kasutaja 2 a, siis kas liikluskindlustuse koefitsient auto ostmise ajaks langeb?04.06.2019

Tere!
Olen hetkel 16 ning soetamas endale mopeedi. 2 aastat hiljem plaanin endale sõiduauto soetada. Kui ma olen mopeedil vastutava kasutajana need kaks aastat, siis kas minu liikluskindlustuse koefitsient langeb ning kas sõiduauto liikluskindlustus on tänu sellele odavam? (võrreldes siis olukorraga, kus mopeed jääks soetamata ning kindlustusajalugu ei koguneks)

Vastus: Lauri Potsepp, juhatuse liige, Eesti Liikluskindlustuse Fond; Eesti Kindlustusseltside Liit, www.lkf.ee, www.eksl.ee

Iga kindlustusandja teeb ise oma reeglid, kuidas inimese kindlustus- ja kahjuajalugu kindlustusmakse määramisel arvesse võtta. Ma ei tea kõikide kindlustusandjate vastavaid reegleid nende kõikides üksikasjades. Seega väga täpse vastuse saamiseks tuleb Teil oma küsimus esitada igale kindlustusandjale. Ka siis tuleb arvestada, et kindlustusandja võib kindlustusmakse arvutamise metoodikat igal ajal muuta.

Ma arvan, et mopeediga seotud kindlustusajalugu sõiduautole üle ei kandu. Kindlustusriski mõttes on mopeedi juhtimine ja auto juhtimine piisavalt erinevad riskid.