Liikluskoolitus


Küsimus: Kui ma T-kategooria eksamit ARKis ei läbi, kas see mõjutab ka minu teiste kategooriate (BCE) juhtimisõigust?25.08.2014

Tere,
Oman BCE kategooria juhtimisõigust ja plaanis on asuda ennast täiendama ka T-kategooria osas. Kui ma T-kategooria eksamit ARKis ei soorita, kas see mõjutab ka minu teiste kategooriate (BCE) juhtimisõigust? Kas on vahet kui ma ei soorita teooriaeksamit või sõidueksamit?
Ehk siis, et kui ma põrusin T-kategooria eksamil, ei tunne ma piisavalt hästi liiklusteooriat ja ei tohiks üldse liikluses osaleda ja minu BCE juhtimisõigus kaotab kehtivuse kuniks ma saan uuesti sooritada ja ka läbida eksami mida ma tulin tegema, et omandada ka T-kategooria juhtimisõigus?

Vastus: Henn Rebane, autoinsener, teooria- ja sõiduõpetaja, OÜ Autosõit Tallinna autokooli direktor, Autosõit OÜ, www.autosoit.ee

T-kategooria mootorsõidukijuhi kvalifikatsiooni omandamisel peaks olema sama kord, kui teiste kategooriate omandamisel: Juhul, kui teooria või sõidueksam uue kategooria omandamiseks ebaõnnestus, siis seetõttu olemasolevat juhtimisõigust ei peatata ega tühistata.