Liikluskoolitus


Küsimus: Kas asulas on lubatud pöörata ka paremale, kui paremale keeramise võimalust ei ole sõiduraja märgil välja toodud?27.08.2015

Kui asulas on sõiduradasid tähistav märk (märk 53), mille kohaselt võib mõlemalt sõidurajalt sõita otse, siis kas asula sees on lubatud pöörata ka paremale, kui paremale keeramise võimalust ei ole sõiduraja märgil välja toodud, kuid ükski teine märk seda otseselt ka ei keela?
Üks selline näide on, kui sõita Tallinnas Estonia teatri eest mööda ning teha parempööre G.Otsa tänavasse. Sõiduradasid tähistav märk ütleb, et mõlemad rajad sõidavad otse. Kas seda parempööret on lubatud teha või mitte?

Vastus: Henn Rebane, autoinsener, teooria- ja sõiduõpetaja, OÜ Autosõit Tallinna autokooli direktor, Autosõit OÜ, www.autosoit.ee

Liiklusmärk 53, millel on näidatud 2 sõidurada suundumas otse ei luba oma mõjupiirkonnas sooritada pööret.

Mis puudutab Estonia pst ja G. Otsa tänavate ristmikku, siis puudub mul täpne informatsioon seal paiknevate liiklusmärkide kohta ja seetõttu ei ole võimalust anda ka täpsemat vastust antud ristmikul parempöörde sooritamise võimaluse (seaduslikkuse) kohta.