Liikluskoolitus


Küsimus: Kuidas teha vasakpöörest Sõpruse pst ja Tedre tänava ristmikul?29.11.2011

Olen natuke segaduses, kuidas käituda sellel ristmikul. Kui sõidan mööda Sõpruse puiesteed kesklinna poolt Mustamäe suunas ja tahan teha vasakpööret selleks ettenähtud sõidurajalt Tedre tänavale ning samal ajal põleb mulle foori punane tuli. Kas mul on eesõigus teha vasakpööre enne autojuhte, kes Tedre tänavalt (nii vasakult kui ka paremalt) Sõpruse puiesteele sõidavad või pean neile teed andma?

Vastus: Henn Rebane, autoinsener, teooria- ja sõiduõpetaja, OÜ Autosõit Tallinna autokooli direktor, Autosõit OÜ, www.autosoit.ee

Sõpruse puiestee on Tedre tänava suhtes eesõigusega tee (Tedre tänaval on mõlemal pool enne ristmikku liiklusmärgid "Anna teed"). Antud liiklusmärkidest tulebki juhinduda ristmiku ületamise järjekorra määramisel, kuna tegemist on reguleerimata ristmikuga.

Kindlasti tuleb Sõpruse puiesteelt pöörde sooritajal (olles eesõigusega teel) olla ettevaatlik, kui osa sõidukeid on jäänud seisma jalakäijatele tee andmiseks, sest pööret sooritava sõiduki ilmumine seisva sõiduki varjust võib olla ootamatu ja põhjustada liiklusohtlikke olukordi.