Liikluskoolitus


Küsimus: Autokoolis jäi sooritamata sõidueksam (teooria osa on aasta tagasi ära tehtud), kas pean seoses uue liiklusseadusega läbima lisakoolitusi?23.10.2012

Tere!
Ma läksin autokooli 2010 aasta sügisel, teooriaeksami sooritasin edukalt 2011 aasta sügisel. Olen ka ARKis käinud, kuid esimesel katsel ebaõnnestus teooria osa. Siiamaani on autokooli sõidueksam sooritamata. Sooviksin teada, kas ma pean läbima lisakoolitusi, seoses uue liiklusseadusega, või saan minna ARKi eksamitele peale sõidueksami sooritust autokoolis?

Vastus: Henn Rebane, autoinsener, teooria- ja sõiduõpetaja, OÜ Autosõit Tallinna autokooli direktor, Autosõit OÜ, www.autosoit.ee

Kirja sisust lähtudes eeldan, et autokool on Teil lõpetatud ja olemas on ka "Mootorsõidukijuhi koolituskursuse tunnistus". Tunnistuse olemasolul peate juhtimisõiguse saamiseks registreerima end uuesti Maanteeameti liiklusregistris teooriaeksamile ja peale selle edukat sooritamist tegema sõidueksami. Esmase juhtimisõiguse saamiseks Teil mingeid lisakoolitusi vaja läbida ei ole.

Kui Te olete proovinud (nagu Te väidate) sooritada ARK-s teooriaeksamit ja kooli sõidueksam on läbimata, siis selline asjade seis on mulle arusaamatu. Kui see on tõesti nii ja Teile ei ole autokooli poolt koolitunnistust väljastatud, siis oma õpingute tegeliku seisu saate teada Maanteeameti liiklusregistrist.