Liikluskoolitus


Küsimus: Miks ei paigaldata kiirustabloosid ka 90 ja 110 alasse, et juhid saaksid oma auto tegelikku kiirust kontrollida?14.08.2013

Miks ei paigaldata kiirust näitavaid tabloosid ka 90 ja 110 alasse, et inimesed saaksid oma auto tegelikku kiirust kontrollida?

Vastus: Henn Rebane, autoinsener, teooria- ja sõiduõpetaja, OÜ Autosõit Tallinna autokooli direktor, Autosõit OÜ, www.autosoit.ee

Küsimus oleks mõistlik esitada Maanteeametile, kuid kindlasti on üheks põhjuseks see, et nende seadmete paigaldamine nõuab kulu ja veelgi suurem võib olla kulu sellega, et neid seadmeid tuleb hooldada ja perioodiliselt kontrollida, et neist oleks ikka ka kasu. Näitena võib tuua seadme, mis tervitab meid Pärnu poolt Tallinna tulles linna piiril. Ei ole vaja olla asjatundja, et hinnata, et see seade valetab.

On ka palju lihtsamaid ja odavamaid võimalusi. Mõõtke teel ühe kilomeetri läbimise aega. Kui see on 40 sekundit siis ongi sõiduki kiirus 90 km/h. Kui mõõdetud ajaks on 32,7 sekundit on sõidukiirus 110 km/h. Lisaks on oma tegelikku sõidukiirust võimalik määrata autos kasutatava GPS seadmega ja ka suures osas uutes telefonidest on olemas GPS seade.