Korteriomandiõigus


Küsimus: Kas kodukorra vastuvõtmine oleks abiks, et korteriomanikku, kelle korteris toimuvad kaklused, oma tegevuse eest vastutama panna?03.11.2018

Korteriühistu juhatus väidab, et ühistul ei ole mõtet kehtestada kodukorda. Samas on ühistus korteriomanik, kelle korteris toimuvad kaklused, lärmakad koosviibimised ja sellega kaasnevad öörahu rikkumised.
Siit siis küsimus, kas kodukorra vastuvõtmine oleks abiks, et sellist korteriomanikku oma tegevuse eest vastutama panna või kas ühistu juhatus saab mõnel muul moel antud korteriomanikku mõjutada?

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, kuna korteriomandi- ja korteriühistuseaduse (KrtS) paragrahv 31 sätestab korteriomaniku kohustused piisavalt selgelt, ning KrtS ei näe ette võimalust neid suurendada, siis ei ole lisareeglite (kodukorra) kehtestamisel tõepoolest suurt mõtet.
Olukorrad, kus korteriomanik ühiselureeglitele ei allu, tuleb lahendada korteriomanike üldkoosoleku kaudu, minnes äärmise vajaduse korral kuni korteri võõrandamisnõudeni välja.

Tervitades,
Andry Krass
Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ