Korteriomandiõigus


Küsimus: Mida pean tegema kui radiaator ei lähe soojaks ja ühistu esimees ei võta midagi ette?13.12.2012

Juba aastaid on meil probleem, et ühes toas ei lähe radiaator soojaks nagu teistes tubades. Olen pöördunud ühistu esimehe poole, kuid ei midagi. Käib katsub radiaatorit ja sellega asi piirdub. Elame esimesel korrusel. Sel aastal öeldi, et see on minu mure ja vaata ise. Selle peale pöördusin ühistu poole kirjalikult. Ka sealt sain vastuseks, et pretensioonid ja küsimused esitada üldkoosolekul, mis toimub tavaliselt kevadel. Kas tõesti pean ma ise hakkama viga otsima? Tean, et ka korrus üleval pool on see probleem.

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, sellist normi, mis sätestaks radiaatori temperatuuri, ei ole, küll aga peab küttesüsteem tagama eluruumides vähemalt 18 kraadise temperatuuri. Juhul, kui küttesüsteem sellist temperatuuri ei taga, siis on Teil võimalik astuda probleemi lahendamiseks iseseisvalt samme kui nõuda nende sammude astumist korteriühistult. Asjakohasteks säteteks on korteriomandiseaduse paragrahv 15 lg 2 ja 21 lg 1 p 2.

Lugupidamisega,
Andry Krass, M.A.L.