Tööõigus


Küsimus: Normtundide arvestus haiguslehe ajal03.08.2011

Tere!
Olin haiguslehel 1.maist kuni 8.maini 2011. Asusin tööle 9.mail, maikuus oli normtunde 176, töötasin mais 151 tundi, mulle pandi graafikusse, et mul jäi mais normtundidest puudu 25 tundi. Graafikusse pandi mind alles 9.maist. Kuna meie firmas on kvartali summaarne arvestus, siis arvestati see 25 tundi mul aprilli- ja juunikuu ületundidest maha. Töötan graafiku järgi. Kas ei peaks haiguslehepäevi normtundidest maha võtma? Vanasti oli ju, et arvestati haiguslehe ajal olev kalendritööpäev 8 tunniga ja võeti normtundidest maha. Kas enam nii ei ole? Kas mul ei tekkinud hoopis ületunnid?
Ilusat suve!
Ü

Vastus: Tiit Kruusalu, juhatuse liige, METI personaliabi OÜ, www.metiabi.eu; www.facebook.com/METIabi

Tere,

Loodetavasti saate vastuse juba minu üle- eelmisest postitusest, kuid selgitan veelkord üle.
Kuu tööajanorm= (tööpäevad (E- R) miinus haiguspäevad/puhkusepäevad/riigipühad) X 8 tundi.

Maikuus oli 22 tööpäeva, Teie olite haige 5 tööpäeval (E- R). Seega on Teie tööajanorm maikuus 22-5=17 päeva, ehk 17x8=136 tundi. Seega tegite maikuus tõesti 151-136=15 ületundi.
Kuna Teil on summeeritud tööaja arvestus 3 kuu peale, siis kantakse see 16 tundi üle juunikuusse ja juunis peate sellevõrra vähem tööd tegema. Tunnid, mis ületavad minu vastuse alguses oleva valemi järgi arvutatud tööajanormi, on ületunnid, mis tuleb hüvitada samas ulatuses vaba aja või rahaga.

Lugupidamisega:

Tiit Kruusalu
tiit@metiabi.eu
www.metiabi.eu