Paari- ja peresuhted


Küsimus: Ei suuda ikka ära leppida17.06.2011

Tere!
Kirjutasin siin umbes kuu tagasi, et olen naisega tülis ja soovin temaga ära leppida (meil on ka väike laps). Soovitati, et ma annaks aega ja kahjuks on asi veel hullemaks läinud. Nimelt ei soovi ta vist ikka leppida ja nüüd ei lase lapsel minuga ka olla. Olen teinud kõike, et ta meele järgi olla, aga tulemust mitte kuskilt. Tahab ka alimendid peale panna põhjendusega, et mina ei võta kasvatusest osa, kuigi ta ei lasegi ju mul lapsega olla - kuidas saangi osa võtta. Ma ei taha veel kohtusse minna, kuna see oleks raske nii mulle, talle ja eelkõige lapsele, sest tema on see vahelüli, mis saab kõige rohkem kannatada. Veel teevad nad sõbrannaga kokkumängu, et mind päris ära hävitada. Lihtsalt ma ei saa aru, kusmaal on inimlikkuse piir. Olen püüdnud kõike teha rahulikult aga miski ei aita. Otsin inimest, kes ehk suudaks temaga rääkida nii, et ta aru saaks mida ta mulle ja lapsele sellise käitumisega teeb. Lihtsalt ei oska enam midagi teha.

Vastus: Siiri Tõniste, kliiniline psühholoog-psühhoterapuet, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Psühhiaatriakliinik, www.pereterapeudid.ee

Tere,

Jah, ega vägisi partnerit enda kõrval ei hoia. Ilmselt peate leppima, et ta on otsustanud teie suhtest loobuda.
Lapsega on muidugi keerulisem lugu. Isana on Teil muidugi õigus lapsega kokku saada ja tema kasvatusest osa võtta. Teie lugu teadmata, on raske öelda, mis põhjusel naine Teile lapsega kohtumisi keelab.
Võimalik, et lahenduseks on siiski kohtutee, kus määratakse kindlaks kohtumisajad ja rahalised kohustused. Selle protsessi käigus saab ilmselt kasutada ka perelepituse teenust.

Soovitan tutuvuda ka kodulehega www.isad.ee

parimatega,
Siiri Tõniste