Paari- ja peresuhted


Küsimus: Kas koolis võib juhtkond lasta lastel õpetajate kohta avaldusi kirjutada?13.02.2012

Minu poeg jutustas mulle, et tema koolis palus administratsioon lapsi (13 a) kirjutada avaldusi õpetajate kohta. Avaldused halvustasid õpetajaid. Laste vanematele nendest avaldustest ei teatatud midagi. Palun selgitada, kuivõrd selline administratsiooni tegevus on seaduslik. Missugune säte seda reguleerib?
Kui minu poeg ka kirjutab taolise avalduse, kas mul on õigus annulleerida see avaldus ja kuidas peaks seda tegema? Arvan, et taoliste avalduste kirjutamisel on minu kohalolek ka kohustuslik.

Vastus: Siiri Tõniste, kliiniline psühholoog-psühhoterapuet, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Psühhiaatriakliinik, www.pereterapeudid.ee

Tere,

Kuna praegu on Teil vaid poja jutt selle kohta, mida koolis tehti, siis soovitan siiski asjast segema pildi saamiseks kooliga ühendust võtta. Esmalt võiks ehk uurida klassijuhtajalt, millega tegu oli.
Kooli tegevust reguleerivad erinevad seadused, samuti on igas koolis kehtestatud terve rida sisemisi eeskirju ja kordasid, kuidas erinevates olukordades toimida. Nendega on Teil kindlasti õigus lapsevanemana tutvuda.

Kuna Teie poeg on juba 13.a., siis soovitan ka temaga läbi arutada sammud, mida kooliga seoses ette võtate. See, kuidas Teie kooliga suhtlete, mõjutab tema suhteid kooliga ja õpetajatega suurel määral.

Tasakaalukust soovides,
Siiri Tõniste