Paari- ja peresuhted


Küsimus: Mida teha, kui lapse isa ei taha koos olla ja meiega elada?29.04.2012

Mul on selline mure, et lapse isa jättis maha, kui ma rase olin ja siis kui laps sündis, tuli tagasi. Laps 5-kuune. Isa tuli, oli, siis läks jälle oma eks tüdruku juurde, kes oli tal peale mind ja nii käis kogu aeg. Laps on küll minu nimel ja ise ta räägib, et ta hoolib ja armastab last, aga vaatama teda ei tule ja toetada ka ei taha. Ise ta on veel muidu 17-aastane ja eks tüdruk on tal 15a. Aga meie elasime 6 kuud koos enne, kui ma rasedaks jäin. Ma tahan, et lapsel oleks pere ja isa olemas. Ise ka temast üle ei saa. Samas see teine tüdruk tahab ka teda aga mees ei taha, ta elab tavaliselt alati kuskil kellegi juures ja nüüd ütles, et ta ei taha midagi kuulda meist. Mida teha, kui lapse isa ei taha meiega koos elada?

Vastus: Siiri Tõniste, kliiniline psühholoog-psühhoterapuet, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Psühhiaatriakliinik, www.pereterapeudid.ee

Tere,

Teie soov kasvatada last peres koos lapse isaga on loomulik ja mõistetav. Samas selgub Teie kirjast, et lapse isa on alles 17-aastane ja pole veel otsustanud, milliseid valikuid elus teha. Sellises vanuses pole see ebatavaline, et ei olda vanemlikuks vastutuseks valmis. Ilmselt jääb Teil üle loota, et vanusega tema prioriteedid muutuvad.
Mina omalt poolt loodan, et Teil on lähedasi inimesi veel, kellele toetuda oma lapse kasvatamisel.

parimate soovidega,
Siiri Tõniste