Paari- ja peresuhted


Küsimus: Olles suhtes armun pidevalt ja vajan uute inimestega suhtlemist, miks mul on vaja pidevalt uusi kontakte luua?04.10.2012

Olen 32 a vana ja alates 18. eluaastast olen järjest suhtes olnud erinevate meestega. Olen kõiki oma mehi ka petnud ja teen seda tahtmatult ka praegu. Ise aga pean ennast pereinimeseks. Alati pühendun koosolemisele ja oma peas arvan, et olen mehele truu. Kuigi tegelikult ei ole ju. Armun tihti teistesse meestesse, mõtlen neist ja ise naudin seda. Vahetevahel satun olukordadesse, mida võib petmiseks nimetada. Need ei tähenda mulle aga suurt midagi. Samas armastan oma meest ja soovin truu olla. Miks mul on vaja pidevalt uute inimestega suhelda ja kontakte luua? Ei suuda rutiini taluda.

Vastus: Siiri Tõniste, kliiniline psühholoog-psühhoterapuet, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Psühhiaatriakliinik, www.pereterapeudid.ee

Tere,

Teie kirjast jääb mulje, nagu Te ei suudaks oma käitumist kontrollida. Kirjutate, et armastate oma meest ja pühendute suhtele, samas aga naudite võõrastesse meestesse armumist ja loote seksuaalkontakte nendega. Miski siin ei klapi.

Psühhoterapeudina ilmselt keskenduksin läheduse teemale Teie puhul. Milline on Teie lapsepõlvekogemus lähedusest vanematega? Mis Teiega toimub, kui Te "ei suuda rutiini taluda"? Ja küsiksin palju sellelaadseid küsimusi veel.

Et endast paremini aru saada ja oma käitumist juhtima õppida, soovitan psühhoterapeudi poole pöörduda ja temaga koos avastusretk endasse ette võtta.

parimatega,
Siiri Tõniste