Paari- ja peresuhted


Küsimus: Kuidas saada abi äkkvihahoogude kontrolli alla saamiseks?07.10.2012

Tere!

Olen 23-aastane naisterahvas, minu probleemiks on äkkvihahood, mis avalduvad minu elukaaslase peal. Kelle poole peaksin sellise probleemiga pöörduma või äkki oskate mingit kirjandus soovitada, kus on eri võtteid viha maandamiseks. Olen meeleheitel, sest olen oma käitumisega oma suhte peaaegu ära lõhkunud.

Vastus: Siiri Tõniste, kliiniline psühholoog-psühhoterapuet, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Psühhiaatriakliinik, www.pereterapeudid.ee

Tere,

Teie probleemiga tegelemiseks on mitmeid teid.
Kui olete tallinlane, siis üheks võimaluseks oleks osaleda vastavateemalises grupiteraapias. Lisainfot vaadake http://www.mppk.ee/index.php/psuhhoteraapia/15-grupp/41-viha-juhtimise-kursus

Teiseks võimaluseks oleks individuaalne teraapia, mille käigus on võimalik jõuda Teie vihatunde juurteni. Läbi iseenda tundmaõppimise ja parema mõistmise õpite oma tunnetega ka paremini toime tulema.

Kolmandaks võimaluseks oleks paariteraapia koos elukaaslasega. Selle käigus saab analüüsida suhtlemissituatsioone, milles viha tekib ning mõlema partneri käitumismustreid. Mõistes teineteise raskeid tundeid ja sellest tulenevaid reaktsioone, tekib suurem lähedus ning suure tõenäosusega poleks Teil vajadust enam niivõrd jõuliseks eneseväljenduseks.

Seda, et vihatundega raamatute abil tegeleda õnnestuks, mul suurt usku ei ole.

parimatega,
Siiri Tõniste