Paari- ja peresuhted


Küsimus: Kuidas ma peaksin käituma kui elukaaslane ei soovi suhelda minu vanematega?26.11.2012

Olen oma elukaaslasega koos juba 4 aastat. Selle aja jooksul on ta kohtunud mu vanematega paar korda (väga põgusalt) ning ta ei soovigi kunagi tulla minuga koos minu perekonna üritustele. Minu jaoks on see väga häiriv ja kurb. Mina tema omadel käin alati. Kui ma küsin selgitust, siis ta vastab, et ta ei käi eriti oma perekonna üritustelgi ja ta ei näe selleks üldse mingit erilist vajadust. Samas on ta muidu täiesti normaalne ja hooliv inimene. Samuti on need paar põgusat kohtumist sujunud normaalselt. Ma ei ole talle kunagi sellega peale käinud, kuid olen ikka öelnud, et ma oleks väga õnnelik kui ta siiski ka minu perega kasvõi veidikene suhtleks. Kindlasti ei ole asi selles, et tal ei oleks minuga pikemaid tulevikuplaane. Kuidas ma peaksin sellele olukorrale lähenema?

Vastus: Siiri Tõniste, kliiniline psühholoog-psühhoterapuet, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Psühhiaatriakliinik, www.pereterapeudid.ee

Tere,

Ega muud tarka nõu siin anda polegi, kui - ikka rääkida sellest, mis muret teeb. Ehk olete selles asjas liiga järeleandlik olnud. Kui Teile on tähtis, et elukaaslane pereüritustel osaleks, siis tuleks seda talle kindlamalt väljendada, enam põhjendada, miks see Teile oluline on.
Pealtnäha normaalselt sujunud kohtumistega seoses võib elukaaslasel olla hoopis muid tundeid, mida näiteks ei söanda Teiega jagada. Neid võiks ka uurida.

parimatega,
Siiri Tõniste