Paari- ja peresuhted


Küsimus: Kas on normaalne, kui 6-aastane laps üksi olles tahab aina joonistada?07.01.2013

Kas on normaalne, kui laps üksi olles tahab aina joonistada? Ei joonista küll eriti hästi aga küllaltki. Isegi arvutit vaadates ta joonistab vahel seal olevaid tegelasi ka ja sealjuures ta kogu aeg räägib ja jutustab nende tegelastega keda ta joonistab. Mängides ta kasutab erinevaid nukke ja sealjuures räägib erinevate häältega, jääb mulje nagu nukud suhtleksid. Kirjutab ilusaid tähti ja sõnu ka, aga vastumeelselt ja lugeda talle ka ei meeldi, ainult vahel muuseas. Lasteaias käib, on 6-aastane.

Vastus: Siiri Tõniste, kliiniline psühholoog-psühhoterapuet, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Psühhiaatriakliinik, www.pereterapeudid.ee

Tere,

Teie kirjast saadud napi info põhjal ei saa küll midagi olulist järeldada lapse arengu kohta. Jääb mulje, et tegemist on elava fantaasiamaailmaga ja loova lapsega. Seda temalt ära võtta pole küll mõtet. Samuti pole paljud koolieelikud väga huvitatud lugemise ja kirjutamise õppimisest, kui neile mõni muu tegevus põnevam on. Ehk leiate viisi, kuidas kooliks vajalikke oskusi läbi lapse joonistamise huvi temani viia.
Kui laps oskab ja talle meeldib ka eakaaslastega suhelda ja mängida, siis pole muretsemiseks ilmselt põhjust. Viimase oskuse kohta saate kõige pädevamat infot lasteaiakasvatajalt.

parimate soovidega,
Siiri Tõniste