Paari- ja peresuhted


Küsimus: Kas on mõtet veel koos elada kui pisiasjade pärast kipume juba üksteist asjadega loopima?21.01.2013

Oleme kaks jäära, pea 15 aastat koos olnud. Olen 37-aastane. Toon ühe ebameeldiva näite. Helistasin mehele ja ta väidab, et ma pole helistanud või ei tea kuhu, kuna tal polnud ühtegi vastamata kõne. Sellest tekkis nii suur tüli, sest ma näitasin, et mul on ju kõne telefonis. Ta oli kindlasti tööl, see on kindel. Mõte selles, et me ei osanud mitte kumbki normaalselt hetkel enam käituda. Asi läks täiesti piiridest välja. Loopisime ja salvasime ühtteist kõikvõimalike asjadega ja sõnadega. Kahjuks oli kodus 15-aastane poeg, kes tuli minu ja mehe vahele. Laps on näinud mitmeid kordi mulle kallale tulemist... Nii väikese asja puhul ei suuda me isegi olla viisakad.

Vastus: Siiri Tõniste, kliiniline psühholoog-psühhoterapuet, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Psühhiaatriakliinik, www.pereterapeudid.ee

Tere,

Ilmselt on pinged teie vahel pikema aja jooksul kasvanud ja nüüdseks ei suuda kumbki enam rahumeelselt eriarvamusi lahendada ning tühjast pisiasjastki tõuseb tüli. See, et laps peab teid füüsiliselt lahutama tulema, on küll lubamatu ja lapse suhtes väärkohtlemine.
Kui soovite oma suhet päästa ning last säästa, soovitan kiiremas korras pereterapeudi poole pöörduda. Omal jõul sellest olukorrast välja tulla on väga keeruline.

parimatega,
Siiri Tõniste