Paari- ja peresuhted


Küsimus: Kuidas edasi, kui kaasa pettis mind, kuid ei saa ilma temata aga ka vist enam mitte koos temaga?05.03.2013

Mul on selline küsimus, et mu kallis kaasa, keda ma meeletult armastan, vajan ja hoolin... on mind petnud, sain sellest teada, ja andestasin... keerulisel ajal olime nüüd teineteisest lahus vähem kui kuu aega. Sain jälle teada, et on mind petnud, lubab küll nüüd mulle, et armastab vaid mind, aga see pole ju normaalne, et nn teistega on, ja ikka vannub mulle armastust. Olen südamest ja hingest väga katki, lubasin sellest enam mitte mainida, aga see närib ja vaevab mu hinge. Mul pole usaldus tema vastu mitte üht raasugi, olen väga armukade ja kujutan asju juba ette siis kui ta ei vasta näiteks telefonile või tuleb hilja koju.... Temata ei suuda elada ja temaga ka vist mitte, olen mõelnud, et tapan end ära, olen üritanud, aga mul lapsed ja just nende pärast ei julge ma seda teha... palun abi, olen täitsa läbi.

Vastus: Siiri Tõniste, kliiniline psühholoog-psühhoterapuet, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Psühhiaatriakliinik, www.pereterapeudid.ee

Tere,

Usalduskriis partneriga seoses on äärmiselt raske kogemus ja sellest läbi tulemiseks on enamasti vaja kas lähedaste või professionaali abi. Kui Teil on perekonna või sõprade hulgas keegi, keda usaldate, siis soovitan temaga oma tundeid jagada. Kui mitte, siis on vähemalt Tallinnas ja Tartus on olemas kriisiabikeskused, kuhu pöörduda ja tasuta kriisiabi saada.
Kõigega, mida on võimalik jagada, on võimalik toime tulla.

Jaksu Teile selleks,
Siiri Tõniste