Paari- ja peresuhted


Küsimus: Kas oskate selgitada mehe sellise käitumist põhjust?22.01.2014

Tere,
Lahutasin abielu, ma ei saa siiani unustada, samuti ei suuda siiani leida ühtegi loogilist seletust toimunud olukordadele abielu ajal:
1. Mees läheb välja, jätab auto koju, võtab võtmed ja dokumendid kaasa. Kui küsin, et miks ta mulle võtmeid ja dokumente ei jätnud, saan sõimata, et miks ma ei läinud siis autoga välja, auto oli ju kodus ...?
2. Kriisiolukorrad, kus mees on lapsega üksi kodus, ei saa hakkama ning ähvardab telefoni teel kodus kohe kellegi maha lüüa, tekivad ainult siis kui ma olen kodust kaugel ning mul puudub kohene koju tagasisõitmise võimalus.
3. Mees arutab sõpradega minu st oma abikaasa seiksikäitumist voodis, hiljem hakkavad mehe sõbrad õpetama mida ma valesti teen ja kuidas mida tegema peab?
4. Mees lõhub kodus ainult minu ostetud või minu asju (ka neid mida mina olen ostnud lapsele).
5. Mees leidis, et räägin lolli juttu ja pean selle eest maksma kaks kuud tema jalgratta liisingut.
Paluksin kommentaari igale punktile.

Vastus: Siiri Tõniste, kliiniline psühholoog-psühhoterapuet, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Psühhiaatriakliinik, www.pereterapeudid.ee

Tere,

On mõistetav, et peale lahutust keerlevad veel mõnda aega peas mõtted ja küsimused - miks nii läks? kas ka mina tegin midagi valesti? jne. Neile küsimustele adekvaatset vastust ei saa muul moel kui endise abikaasaga oma möödunud suhet analüüsides. Kahjuks ei jõua enamus lahutatud paaridest selleni ja vastamata küsimused jäävadki vastuseta ja parimal juhul jäetakse need seljataha ja minnakse oma eluga edasi.
Võimaluseks on ka psühhoterapeudiga oma mõtteid ja tundeid jagada ja möödunuga rahu teha.

Kuna igasugune paarisuhe ja kahe inimese "looming" ei saa ma professionaalina Teie poolt esitatud küsimustele vastata. Selleks peaksin teadma ka Teie eksmehe lugu teie suhtest.

parimatega,
Siiri Tõniste