Politsei


Küsimus: Mida teha, kui minu metsas teistest eemal olevast majas on hakanud mööda jalutama inimene, kellega me ei ole läbi saanud?30.08.2017

Elan asulast umbes 3 km eemal metsas ja nüüd on hakanud üks inimene iga päev mu majast edasi-tagasi koeraga mööda käima. See häirib mind (koerakontsert jne). Olen talle soovitanud, et ehk ta keeraks enne mu maja ümber, kuid ta keeldub ja ütleb vastu, et tal on täielik õigus käia kus tahab, sest pole erateega tegemist. Tegemist on inimesega, kes on mind enne mõnitanud ja solvanud, sellepärast ma ei taha tema lähedust. Teiste vastu pole midagi. Kas mul on mingit õigust kodurahule või mida teha, kui rääkimine ei aita?

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Kuna isik ei riku sellise jalutamisega seadust ja Teie territooriumile ei sisene, siis selleks, et nõuda temalt teise marsruudi valimist seetõttu, et tema koer haugub või (kui ma õigesti aru saan) ka Teie enda koer võõrast looma märgates haugub, ei ole alust. Koera haukumine on tavapärane heli. Kui isik pahatahtlikult peatub pikemaks ajaks Teie territooriumi ees ning soovib sellega kaasneva lärmiga Teid häirida, siis võiks pöörduda piirkonnakonstaabli poole.