Politsei


Küsimus: Kas saan tõesti karistada, kuna minu kodus keeras sõber hoiatusest hoolimata muusika valjuks?30.08.2017

Tere,
Olen kahel korral kodus muusikat kõvasti kuulanud ja ka selle eest karistada saanud kahel korral. Ja nüüd selline olukord, et istusin sõbraga rahulikult kodus, mängisime arvutit ja siis tulid 1 sõber ja tema tuttav ka külla. Ja see keeras vahepeal muusika kõvaks, siis läksin keerasin kohe vaiksemaks jälle, aga tegi lärmi igatahes sellega ja tuli politsei, ütles, et naabreid häirib. Väga kõvasti see muusika muidugi polnud. Aga nüüd olid naabrid kõik allkirjad kogunud ja ühisavalduse teinud.
Kuna varasemal korral olnud probleeme selle vali muusikaga ja muidugi olen karistada juba selle eest saanud. Nüüd tuli kutse ja ma olen menetlusalune isik, kas ma saan siis selle eest karistada, et mu sõber keeras selle kõvemaks kuigi korduvalt ütlesin, et ära tee niigi, mul probleeme sellega olnud. Mul tunnistaja ka olemas, kes oli kõrval ja nägi kõike pealt.

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Menetluse käigus selgitatakse välja kõik asjaolud. Ülekuulamisele minnes saate anda ütlused ning selgitada, et Teie ei keeranud muusikat valjuks ja püüdsite seda tuttavat ka takistada. Tuttav, kes muusikat teadlikult valjuks keeras, pani toime süüteo. Politsei karistab süüteo toime pannud isikut, mitte korteri omanikku, kes ei oleks pruukinud isegi korteris viibida.