Politsei


Küsimus: Kuidas käituda, kui kahtlustan, et keegi on minu kadunud ID kaarti kuritarvitanud?09.11.2017

Tervitus,
minule saabus meilile kiri 08.09 ___ kohtumajast, et on saabunud Soomest kohtukutse millele pidin järgi minema. Sain ära rääkida, et need saabuvad mulle homme koju lõuna Eestisse. Sain teada niipalju, et on võlanõuded Soomest.
Kardan, et minu id dokumenti oli seal kuritarvitatud, kuna enda kodus kunagi 2 aastat tagasi kadus rahakott, käisin uut id kaarti tegemas ja sai see vana id ka kinni pandud, aga ma ei osanud arvata, et keegi võis selle võtta ja sellepärast ei teinud ka avaldust.
Uue id kaardi sain juba 2015. aasta veebruaris, vana id pidi ammu olema juba suletud, alles nüüd saabus esimene teada minule Soomest aastal 2017.
Ise pole elus kunagi Soomes käinud kuidas käituda?

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Siinkohal on raske anda soovitust. Tuleb minna kohtusse ja võtta kaasa endale jurist, kes saaks Teie õiguste eest seista ning nõuda ka tekkivate kulude hüvitamist. Kui firmal on võlanõue, peavad nad tõestama, et võlalepingu sõlmisite just Teie. Sellist olukorda, kuhu olete sattunud, 100% ennetada polegi võimalik ja Teie ei ole antud olukorras Teinud midagi valesti.