Politsei


Küsimus: Kas ma saan naabrilaste karjumise peale kutsuda politsei kui on öörahu?15.06.2018

Mina olen hädas oma naabritega, kelle laps(ed) lakkamatult trambivad, kolgivad, röögivad. Meil seinad värisevad ja meie lapsed ei saa magada, enne kui alumise korruse lapsed on vanemate poolt magama röögitud.
Öörahust peetakse enam-vähem kinni. Laste ja ema vahelised suhtlused toimuvadki valju häälega hõikudes. Üks laps on u 3- ja teine u 10-aastane. Millised on minu võimalused neid korrale kutsuda? Kas ma saan lastele karjumise peale kutsuda politsei kui on öörahu?

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Jah, kui tekitatakse üleliigset müra, siis see õigus pärast öörahu algust on Teil olemas. Ja ma pigem julgustaks Teid sellest teada andma, mitte sellepärast, et lärmi tegemine lõppeks, kuid alla 10aastaste laste puhul võiks öörahu ajal alata ka nende uneaeg ning see, et lapsevanem nende peale ühtlasi häält tõstab, vaiab sekkumist. Lapse peale igaõhtune hääletõstmine mõjutab teda sarnaselt füüsilisele vägivallale ja taolist käitumist ei tohiks olla. Info võite edastada ka piirkonna lastekaitsetöötajale teadmiseks, kuna tegemist võib olla lastega, kes vajavad abi.