Politsei


Küsimus: Naaber saagis maha minu territooriumil asuva puu ilma minule teatamata, mida teha, et ta edaspidi midagi sellist ette ei võtaks?09.07.2012

Tere,
Olen probleemi ees. Mai kuus arutas naaber piirdeaia lahti ja saagis maha minu viljapuu, seejärel pani uuesti aia kinni. Ta isegi ei teavitanud, et puu oleks teda seganud. Mida teha, et ta edaspidi ei tuleks minu territooriumile oma korda looma. Kas peab esitama avalduse või on juba hilja?

Lugupidamisega
jään vastust ootama

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Tere. Politseisse võib avalduse teha, kuna Te olete teise inimese tegevuse tõttu kahju saanud. Lihtsalt peate arvestama sellega, et kohalik konstaabel kindlasti küsib, et miks Te alles nüüd sellest teada annate, sest aja möödudes inimesed kipuvad asju unustama ja tal on keerulisem menetleda, samas, menetlemata ta seda asja ei jäta. Iseenesest, et ära hoida edaspidi taolisi juhtumeid, oleks mõistlik siiski politseis ära käia, sest ma saan aru, et Teie enda vestlemisest selle naabriga mingit kasu pole olnud. Samas, kui Te temaga veel vestelnud ei ole, tuleks seda kindlasti enne politseisse pöördumist teha. Võimalik, et saate teha omavahelisi kokkuleppeid edaspidise käitumise suhtes. Meeldivat päeva jätku!