Politsei


Küsimus: Mis tõendid mul peavad olema, et algatataks minu vägistaja vastu kriminaaluurimine?18.09.2012

Mind vägistati vägistamistableti abil 2007 a. ja tehti sellest video. Mis tõendid mul peavad olema, et algatatakse kriminaaluurimine? Tean, kes seda tegid, mul on kiri, kus seda väidetakse, video, kus vägistatakse, aga ma ise ei mäleta seda. Video oli üleval ühes serveris, kus seda müüdi raha eest.

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Tere

Praeguses loetelus on tõendeid piisavalt. Kindlasti tasuks sellest leheküljest teha pilt, kus video ikoon näha on (kui see veel on võimalik), et juhul, kui video maha võetakse, jääks midagigi alles. Ja kui videot on veel kuskilt võimalik alla laadida, siis see on ka vägagi soovitatav. Kui neid ei ole, siis nende olemasolu tõestab juba politsei ise.

Oluline on tegutseda kiiresti. Kui Teid vägistas vaid üks inimene, võib juhtuda, et see juhtum aegub või on juba aegunud. Kui seda tegid 2 või rohkem inimest, siis aegub see 10 a pärast juhtunut. Kindlasti pöörduge politseisse ja rääkige nii palju ära, kui Teie nüüd asjast teate, politsei asi on see juhtum niimoodi ära tõendada, et see ka kohtus tugev oleks. Digitaalsete andmetega on see hea lugu, et need jätavad jälgi ja seetõttu mina lootust ei kaotaks.

Kui vajate täpsemat infot, võite võtta ühendust maarja.punak@politsei.ee aadressi kaudu, saan Teid suunata Teie enda piirkonnas olevate uurijate juurde, kes taoliste asjadega tegelevad.

Edu!