Töötuskindlustus


Küsimus: Millal tehakse esimene väljamakse?10.06.2011

Tere! Mul selline küsimus, millal tehakse esimene väljamakse? Olen töötuna arvel alates 11.05.2011 (peale koondamist, enne seda lapsehoolduspuhkusel). Esimesel konsultatsioonil käisin 08.06.2011 ja öeldi, et raha saab alles 10.07.2011. Kas siis selle kuu eest ei maksta midagi, mis ma arvel olen olnud? Mitte midagi ei saa aru.
Ette tänades!

Vastus: Nansi Kartanas, infospetsialist, Eesti Töötukassa, www.tootukassa.ee

Tere!

Töötul võib olla õigus töötutoetusele või töötuskindlustushüvitisele, mille määramise ja maksmise tingimused on erinevad.
Töötutoetuse või töötuskindlustushüvitise määramise kohta leiate täpsemat infot töötukassa kodulehe kaudu: http://www.tootukassa.ee/index.php?id=11245

Töötutoetus makstakse töötu pangaarvele 5 päeva jooksul pärast viimast konsultandi külastust.
Töötuskindlustushüvitis laekub töötu pangakontole eelmise kalendrikuu päevade eest järgmise kuu 10-ks kuupäevaks.
Juhul, kui koondatul on õigus kindlustushüvitisele koondamise korral (ta on töötanud üle 5 aasta teda koondanud firmas), tekib tal õigus töötuskindlustushüvitisele pärast ühekuulise ooteperioodi möödumist.

Kui Teil on küsimus isiklikult Teile määratud toetuse või hüvitise maksmise kohta, siis palun esitage küsimus oma konsultandile või aadressile info@tootukassa.ee või helistage töötukassa infotelefonile 15501 (lauatelefonilt tasuta, Skype’lt valides: tootukassa).