Töötuskindlustus


Küsimus: Kas lapsehoolduspuhkuselt naastes ja töökohta vahetades on ka Töötukassalt mingit tuge loota?18.02.2016

Tere,
Olen hetkel oma igapäevasest tööst eemal ja lapsehoolduspuhkusel. Huvi seisneb selles, et soovin ca aasta pärast kindlasti oma töökohta vahetada isiklikel põhjustel, mis seotud kaastöötajaga. Millised on võimalused ja kas saan täna toetuda ka töötukassa abile? Kaalun ka valdkonna vahetust.
Heade soovidega

Vastus: Nansi Kartanas, infospetsialist, Eesti Töötukassa, www.tootukassa.ee

Lugupeetud küsimuse esitaja

Kui Te olete lapsehoolduspuhkusel, siis Te töötate (Teie tööleping on peatatud kuni lapse 3 aastaseks saamiseni). Töötavat inimest ei saa töötuna registreerida.

Kui olete kaalunud uue eriala omandamist, siis valikute tegemisel võib Teile abiks olla portaal kutseharidus.ee
Kutse- ja rakenduskõrgkoolides õppimine on Eestis tasuta, kvaliteetne ja õppetegevus võib toimuda nii täis- kui osakoormusega.

Töötukassa on samuti laiendanud tasuta teenuseid, mida saavad kasutada kõik inimesed ka ilma töötuna või tööotsijana registreerimata.

I. Töövahendus: https://www.tootukassa.ee/toopakkumised
Kõik inimesed saavad otsida, sorteerida ja tutvuda töötukassa kodulehel avaldatud tööpakkumistega ning sobivatele tööpakkumistele kandideerida.

II. Iseteenindus: https://www.tootukassa.ee/tkauth/login
Iseteenindusse on võimalik sisse logida ID-kaardiga ennast tuvastades või mobiil-ID teenust kasutades
Iseteeninduses saab koostada ja salvestada oma CV, siis on lihtne ühe klikiga leitud sobivatele tööpakkumistele kandideerida.

III. Karjäärinõustamine: https://www.tootukassa.ee/content/teenused/karjaarinoustamine
Tasuta karjäärinõustamise päeva ja kellaaja saate ise kokku leppida, kui helistate Tallinnas Lilleküla büroo infotelefonile 6348000, mujal Eestis maakondliku esinduse infotelefonile: https://www.tootukassa.ee/kontaktid/tootukassa-esindused

Karjäärinõustamise tulemusena oskate paremini hinnata enda võimalusi tööturul.