Võlanõustamine


Küsimus: Kuidas raha kätte saada kui konto on kinni?24.05.2011

Kui pangakonto on arestitud, kuidas saada oma puhkusetasu kätte? Nimelt on probleem seda hullem et 2 kohtutäiturit kaelas. Esimene saab küll kaelast ära, aga paraku ei juhtu see enne puhkust. Teise kohtutäituriga sain kokkuleppele selles osas, aga nüüd ongi järgmine probleem see Esimene. Puhkus on maksimaalne 28 päeva (kohustuslik). Üks kuu puudub sissetulek puhkuse tõttu, oleks suureks abiks puhkusetasu kättesaamine. Vastasel korral võin töökohaga hüvasti ka jätta. Minu puhkusetasu ära võtmine muidugi lõpetaks kohtutäituriga kõik ära, aga paraku pole see minu jaoks kuidagi aktsepteeritav. Või ongi nii, et neil on ükskõik, et inimene tööta jääb ning võlg jääbki?

Vastus: Kaidi Silver-Schöbe, võlanõustaja, www.alustauuesti.ee

Tere,

Täitemenetluse seadustiku paragrahvi 133 sätestab:
(11) Kui võlgniku kontole kantakse korraga enam kui ühe kuu sissetulek, on kohtutäitur kohustatud tühistama võlgniku avalduse alusel kolme tööpäeva jooksul konto arestimise ulatuses, mis tagab võlgnikule iga ettemakstud kuu kohta arestimisele mittekuuluva sissetuleku, järgides käesoleva seadustiku §-des 131 ja 132 sätestatud piiranguid.

Seega kui Teile makstakse puhkusetasu nö. ette, peaksite puhkusetasu kättesaamiseks esitama kohtutäituritele vastava avalduse.

Parimate soovidega,
Kaidi Silver-Schöbe