Võlanõustamine


Küsimus: Kas kohtutäitur kontrollib ka, mille alusel võlga nõutakse?19.09.2011

Tere!
Jäin neli aastat tagasi inkassofirmale võlgu mingi summa, mida ma ise ei teadnud kuidas see sai juhtuda. Nemad kogusid 3aastat intresse ja alles siis teatasid mulle võlast. Maksin ära võla ja menetluskulud ning viivise, aga mitte kogu ulatuses, sest nad ei olnud mulle 3aasta jooksul kordagi teatanud, et ma neile võlgu olen, vaid kogusid ainult viiviseid, aga siiski 100% lisaks põhisummale. Nüüd tulevad ähvarduskirjad, et olen neile võlgu ja minu võlg antakse kohtutäiturile.
Kas kohtutäitur peab uurima võla tausta või nõuab raha koos kohtutäituritasudega, kuigi olen maksnud firmale ära nii võla, menetluskulud kui intressid (küll mitte 3aasta omad)?

Vastus: Kaidi Silver-Schöbe, võlanõustaja, www.alustauuesti.ee

Tere,

võla sissenõudmise kohtutäiturile üle andmiseks on vajalik täitedokument. Teie juhtumi puhul on selleks kohtuotsus. Nagu küsimusest võib järeldada, ei ole inkassofirma võlga Teilt kohtulikult veel välja lasknud mõista.
Juhul kui tõlgendan küsimust valesti ja inkassofirma võlanõude suhtes on kohtuotsus olemas, tuleb Teil lisaks võlanõudele maksta ka kohtutäituritasu.

Parimate tervitustega,
Kaidi Silver-Schöbe