Võlanõustamine


Küsimus: Mida ma saaksin ette võtta, et võlg kiirelt suureks ei kasvaks?10.01.2012

Tervist!

Olen 20-aastane noormees ja nüüd esimest korda elu jooksul tekkis raske olukord, muidu olen saanud ilusti asjadega hakkama.
Nimelt oktoobri kuus olin sunnitud võtma Credit 24 laenu, summas 300 eurot ja tagasimaksmine on siis kusagil 441 eurot, aga kuna hetkel ei olnud tööd ja tegin tugevalt selle nimel vaeva ja nüüd olen täpselt kuu aega olnud tööl ja lähevad vaikselt asjad paremaks.
Aga kuna tol hetkel ei olnud võimeline maksma, siis on antud just täna hommikul saadud meili lugedes asi inkassofirma hoolde ja mul tekibki küsimus seoses sellega. Mu keskmine sissetulek on umbes 400-450 eurot ja maksta saan täpselt kuu aja pärast palgapäeval. Olen aga Credit 24 võlgu 441 eurot pluss nüüd tuleb inkasso jama ka kaela aga kuna mul ei ole sisuliselt mitte kui midagi arestida, ei oma autot ega korterit ega midagi säärast, siis ainuke asi, kust nad võivad kinni pidada on mu palk. Kui palju on neil õigust maha võtta ja palju mul endal kätte jääb? Ja kui suureks need summad lähevad mida ma pean taastama Credit 24 pluss Inkassofirmale? Minu soov on võlast lahti saada ja saatsin täna hommik juba kirja inkassofrimale, et sooviks kas kohtuda nende võlanõustajaga või kellegiga, et asja arutada.

Jäädes vastust ootama!

Vastus: Kaidi Silver-Schöbe, võlanõustaja, www.alustauuesti.ee

Tere,

esmalt selgituseks, et inkassofirmal endal ei ole õigust mitte midagi arestida ega midagi palgast kinni pidada. Sellega tegelevad kohtutäiturid ja aluseks on kohtuotsus, millega Teilt on see võlg välja mõistetud. Teie võlasituatsioon on aga veel kaugel sellest.
Soovitan Teil võtta ühendust Credit24 endaga ja sõmida maksegraafik. Oletan, et kui laenu võttes oli tagastamisele kuuluv summa 441 eurot, siis nüüd on see suurem. Alati pidage meeles kehtivat põhimõtet, et võlasumma kõrvalnõuded (intress, viivis, nõudekulu) ei peaks ületama põhivõlga. Kui summa tõesti on niivõrd kasvanud, paluge intresse-viiviseid vähendada.
Maksegraafiku sõlmimiseks tehke ise konkreetne ettepanek, mis aga oleks selline, et tõesti ka suudate seda täita. On selge, et võlausaldajad eelisatavad võla saada kätte võimalikult lühema aja jooksul.

Head pealehakkamist ja edu soovides,
Kaidi Silver-Schöbe