Võlanõustamine


Küsimus: Kas inkassolt kirjaliku selgituse küsimisega tunnistan nõuet ja katkestan aegumise?05.05.2012

Tere. Olen oma lahus elanud abikaasa ametlik hooldaja ta viibib hooldekodus (erihoolekandes-diagnoos skisofreenia ja mäluprobleemid-dementsus). Aastal 2008 on jäänud tal üles ühe kuu makse telefonioperaatorile (200 kr). Nüüd pommitab mind inkassofirma, et võlg vaja maksta. Väitsin küll, et see pole minu ja see aegunud, aga nemad ei jäta ja soovivad, et ma siis kirjutaksin neile kirjalikult, et pole nõus võlga tasuma jne. Olen kuulnud, et kui tunnistan võlga, siis võlg jääb üles ja ei aegu. Kas on nii ja mida pean tegema, et asi rahule jäetaks (inkassol ka oma protsendid veel, ei teagi, mis see summa tuleb). Infot nad ka ei taha jagada enne, kui olen seda kirjalikult palunud. Palun abi!

Vastus: Kaidi Silver-Schöbe, võlanõustaja, www.alustauuesti.ee

Tere,

kahjuks jäävad kirjeldatu põhjal teatud üksikasjad ebaselgeks (nt. kas olete vormistatud abikaasa hooldajaks või eestkostjaks ja mis ajast).
Üldiselt leian, et kuna olete oma seisukohad (võlgnik on teine isik ning nõue võib olla aegunud) inkassole juba esitanud, ei peaks Te nendega rohkem suhtlema.
Soovitan Teil aga kindlasti pöörduda võlanõustaja konsultatsioonile, et saada põhjalikumat infot. Näiteks ka juhuks kui inkasso esitab avalduse võla välja mõistmiseks kohtule. Andmeid teenuse osutajate kohta Teie elukohas saate kohalikust omavalitsusest.

Parimate soovidega,
Kaidi Silver-Schöbe