Toitumine ja ülekaalulisus


Küsimus: Kuidas saada kaalulangetamise järgselt kõht trimmi?09.08.2011

Tere,
Olen 24-aastane mees. Kaalusin aasta tagasi 115 kg. Nüüdseks olen saavutanud kehakaaluks 85 kg. Olen sellega väga rahul, aga välimus jätab soovida. Probleeme on just kõhupiirkonnaga. Selili lamades ei ole neid probleeme näha, kuid kui olla põlvili või toetada küünarnukkidele, on näha kuidas kõht ripub ja sama tahavad ka rinnad teha. Ilmselgelt on näha rasva. Teen kõhulihaste harjutusi, kuid ega need eriti kiiret tulemusi ei anna. Mida ma saan veel teha, et muuta oma kõhupiirkonda? Teen aktiivset tööd ning seetõttu jõusaali lisaks teha ei jõua. Mida peaksin muutama, mida jätkama?

Vastus: Adik Levin, meditsiinidoktor (MD, PhD, MSc.D), õppejõud/professor

Peab kindlasti ütlema, et olete väga tubli. Olete alla saanud umbes 30 kilo! Kahjuks Te ei kirjuta, kuidas olete seda saavutanud ning kes on Teid aidanud. Kas olete sellega iseseisvalt hakkama saanud? Arvan, et ühe aastaga Teie figuur ei saagi olla selline, nagu meestel, kes on kogu aeg käinud jõusaalis. See võtab ikka mitu aastat aega.

Soovitaksin Teile kahte suunda:

1. Oleks hea kui omastate meie individuaalse toitumise programmi. Siis saate teada, kuidas peab sööma. Teie ei tohi olla näljane! Role programm aitab Teil õige toitumise suuna kätte saada.

2. Kindlasti oleks optimaalne muretseda endale individuaalne treener, kes aitaks Teil doseerida füüsilist koormust. Kui on vaja individuaalset treenerit, saan ka siin Teid aidata.

Soovin Teile positiivset mõtlemist!

Lugupidamisega,
Adik Levin