Toitumine ja ülekaalulisus


Küsimus: Kas puuviljatee sisu tasuks ja tohib ära süüa?10.11.2015

Tere Lp spetsialistid,
Tee kasulikkuses ei saa kahelda ja üheks suureks põhjuseks on seal leiduvad antioksüdandid. Kuidas teed õigesti valmistada, selle kohta on internetis hulgaliselt infot.
Ingver ja sidrun käivad hästi tee sisse. Kui palju sealt olevast headusest aga teega inimese sisse jõuab ja kas on mõistlik tees olev sidrun ja ingver ka ära süüa?
Kas puuviljatee joomisel on olemas oma koht tasakaalustatud toitumise kõrval? Ning sarnane küsimus - kas puuviljatee sisu tasuks ja tohib ära süüa?
Ehk oskate valgustada. Aitäh.

Vastus: Mai Maser, meditsiinidoktor (MD, PhD), Figuurisõbrad programmi peakonsultant, OÜ Figuurisõbrad, www.figuurisobrad.ee

Tere! Tee on tõepoolest hea jook. Kui valmistate õpetuse järgi ja joote värskelt, saate enamuses häid komponente kätte. Loomulikult võite ingveri ja sidruni ära süüa! Üks neist mõrkjas, teine hapu, aga mulle maitsevad mõlemad! Puuviljateega on sellised lood, et kui teete ise kuivatatud kraamist, võite süüa ära. Kui aga on tööstuslikult toodetud väikestes pakikestes, siis ma ei soovita. Seal on vahel väga peenikest puru, mida kuivatamisel ikka tuleb ja selle söömisel ei ole mõtet. Tassi põhja jääb ka veidi sadet. See valage ära. Lugupidamisega Mai Maser