Toitumine ja ülekaalulisus


Küsimus: Kuidas peaksin toituma, soovides kasvatada teatud lihaseid, samal ajal rasva põletades?28.05.2016

Tere!
Olen 20-aastane neiu ning olen eesmärgiks võtnud oma vööümbermõõdu vähendamise koos käe- ja rinnalihaste tugevamaks muutmisega. Hetkel kaalun 67 kg, vööümbermõõt 75cm, puus 100cm, rind 96cm. Olen 174 cm pikk.
Olen küllaltki sportlik, hetkel tegelen ülepäeviti sörkjooksuga (aeroobne, 35-60min) ja jõutreeninguga (käed, selg, kõht, rind). Magusa jätsin menüüst täielikult välja. Kuid kuidas toituda, kui soovin rasva kõhu pealt ja igalt poolt mujalt kaotada, samal ajal vajalikke lihaseid kasvatades?
Valke peaksin ilmselt rohkem tarbima, kuid kui palju protsentuaalselt kogu toiduhulgast ja palju koguseliselt? Kas iga päev ühe keedetud munavalge söömine on kahjulik, st 7 munavalget nädalas? Kas on tõsi, et kõige lihtsam looduslikul teel valku saada ongi munavalget süüa või mis oleks veel parem valguallikas? Kui palju peaksin süsivesikuid tarbima, et jätkata rasva kaotamist, kuid kasvatada lihast, sh teha rohkem kätekõverdusi? Palju rasva tarbima peaks? Kas on veel tähtsaid aspekte, millega arvestama peaksin, kui tahan samaaegselt kasvatada lihast ja taljet 7-10cm peenemaks muuta?

Ette tänades

Vastus: Mai Maser, meditsiinidoktor (MD, PhD), Figuurisõbrad programmi peakonsultant, OÜ Figuurisõbrad, www.figuurisobrad.ee

Tere. Vabandust, et ma pole Teile vastanud. Spetsiaalsete lihaste treenimiseks vajate oskustega treeneri abi, kes juhendab koos harjutuste ja treeninguga ka toiduvalikute tegemist. Kindlasti vajate pidevat tagasisidet ja nõustamist pikema aja jooksul. Lugupidamisega Mai Maser