Toitumine ja ülekaalulisus


Küsimus: Kas toitumisega on võimalik liigset higistamist vähendada?19.11.2011

Olen 40a naine. Olen aastaid häiritud olnud liigse higistamise ja intensiivse higilõhna pärast. Olen kasutanud tablette ja muid viise, kuid miski ei ole muudatust toonud.
Kas toitumise muutmisega oleks võimalik selles osas abi saada?

Vastus: Mai Maser, meditsiinidoktor (MD, PhD), Figuurisõbrad programmi peakonsultant, OÜ Figuurisõbrad, www.figuurisobrad.ee

Tere,
Teie probleemi põhjusi võib olla palju ja ilmselt olete sellel teemal ka perearstiga rääkinud ning vajalikud uuringud on tehtud? Üldistest soovitustest on aktiivne eluviis ja rohke liikumine ning sagedased veeprotseduurid, dušš vaheldumisi külma ja sooja veega jm. Otsene toitumissoovitus sõltub uuringutulemustest (st kas mõne toitaine piiramine, ärajätmine või asendamine). Üldisemate hulka kuulub aga kindlasti rohke joomine, kuna sellega koos viiakse ka jäägid uriiniga välja, siis eemaldatakse rohkem ka halvalõhnalisi aineid. Joogiks sobivad taimsed teed, kasu on olnud nõgesetee joomisest. Toidu osas võiks eelistada taimset toitu, salateid, vähendada aga liha söömist. Ei sobi teravamaitselised toidud, vürtsid. Siit ka soovitus - maitsestamiseks kasutada ürte.

Parimate soovidega,
Mai Maser