Toitumine ja ülekaalulisus


Küsimus: Ülekaaluline ei ole, kuid kas toitumisega saab "punnkõhust" lahti?13.12.2011

Tere,
Olen 25-aastane neiu. Sooviksin teada, kas ainult tervisliku toitumisega (st eraldi trenni ei tee) ja tavalise päevasega liikumusega on võimalik lahti saada kõhul olevast paarist lisa cm-ist?
Olen 167 cm pikk ja kaalun 50 kg. Tean, et olen isegi alakaaluline, kuid miskipärast on mul kõhu peal pisike rasvapolster ja kuna trennivõimalusi minu kodukohas pole, kas siis tervislikult toitudes on võimalik sellest kõhust vabaneda?

Vastus: Kaja Torm, Figuurisõbrad programmi konsultant, OÜ Figuurisõbrad, www.figuurisobrad.ee

Tere!
Tõepoolest, kehakaaluga on kõik korras ja midagi liigset pole. Kõhupiirkonna väike rasvapolster on normaalne ja tavaline nähtus naistel. Ühelt poolt võib olla see tingitud kehatüübist ja teiselt poolt on naised loodud kandma ja kasvatama uut elu ning väike rasvapolster on kaitseks. Samas aitab kõhtu siluda treening. Selleks pole vaja spordiklubi, kodus saab iseseivalt väga edukalt kõhulihaseid treenida, mille tulemusel paraneb kehahoid ja kõht ei vaju „punni“. Tervislik ja mitmekülgne toitumine on igati vajalik mitte ainult figuuri hoidmiseks, vaid ka hea enesetunde, naha värskuse ja tervise jaoks. Seega piisav liikumine ja õige toitumine kindlustavad hea kehakaalu ja enesetunde.
Jõudu ja edu kõhulihaste treenimisel!