Toitumine ja ülekaalulisus


Küsimus: Kuidas tulla toime ülekaaluga?20.01.2012

Tere!
Naine, 23a, 168 cm ja 83 kg.

Mul on kaaluprobleem, aga midagi ette võtta nagu ka ei oska - võib-olla olen ka natukene laisk. Terviseklubis käimiseks ei ole paraku võimalusi. Vaid juurvilju/puuvilju üksi kaua süüa ei suuda. Olen alati olnud suure söögiisuga, aga nooremana see kõik oli kuidagi tasakaalus liikumisega. Nüüd olen oma normaalkaalustki väga palju üle. Kardan, et ükshetk hakkab see tervisele. See kaal tuli poole aastaga ning nahal venitusarmid ja hinges väike šokk, kuna olen alati heas sportlikus vormis olnud. Mida peaksin tegema, et kaalu valutult ja normaalselt langetada?

Olen jõudumööda teinud kepikõndi, kuna jooksmist ei talu jalad selle koormuse all. Milline peaks olema minu spordigraafik, et kaal vähenema hakkaks? Kui tegelen kepikõnniga, siis kui kaua peaksin seda päevas harrastama?
Aitäh!

Vastus: Kaja Torm, Figuurisõbrad programmi konsultant, OÜ Figuurisõbrad, www.figuurisobrad.ee

Tere! Mõistan Teie muret, ülekaalu on kogunenud umbes 15 kg. Ainult liikumise lisamisega on väga raske maha võtta. Tervislik kerge toitumine koos liikumisega annab aga kindlasti häid tulemusi. Mitte mingil juhul ei soovita teha äärmuslikke dieete ega toituda vaid juur- ja puuviljadest, mille tulemusel tekib suur toitainete puudujääk, mille hiljem organism püüab nagunii taastada ja kaal tuleb tagasi. Toituda tuleb mitmekülgselt. Figuurisõprade kodulehel www.figuurisobrad.ee on väga lihtne online teenus, mida saab 5 päeva tasuta proovida. Selles on juhised tervislikuks toitumiseks ja süsteem ise näitab ette kogused, kui palju ja mida on vaja süüa, et kõik toitained oleksid tagatud ja toidust saadav energiahulk on väiksem kui kulutate nii, et keskmiselt võtate nädalas alla kuni 1 kg. Lisaks sellele leiate sealt näidismenüüsid LOST menüüd 4 nädalaks + Start menüü 1 nädalaks. Tutvuge ja vajadusel saate meilt nõu küsida. Abi on kindel. Palju edu!