Toitumine ja ülekaalulisus


Küsimus: Olen hädas õigete valikutega kehakaalu langetamisel, milline menüü koostada?24.01.2012

Olen 21-aastane neiu. Pikkust mul vaid 160 cm ja kaalu ligi 80 kg. Olen nüüd otsustanud oma keha üle kontrolli saada ja kaalu langetama hakata...
Seedimine on mul meeletult aeglane. Ainus, mis tundub, et paneb sisikonna kiiremini tööle on mais. Millist menüüd te mulle soovitate ning kui tihti peaksin sööma. Enda eesmärgoks olen seadnud novembri lõpuks olla 60 kg peal - kas see on reaalne?
Hetkel söön hommikuks kaerahelbeputru banaaniga ning joon klaasi teed. Lõunaks söön köögivilju, maisi ning tatart. Õhtuks enamasti seda, mida mees soovib, kuid mitte midagi rasvast ning endale teen alati ka suure koguse köögivilju. Peale igat söögikorda püüan süüa 1-2 ploomi või teist puuvilja.
Aitäh ja loodetavasti oskate mulle head nõu anda.

Vastus: Adik Levin, meditsiinidoktor (MD, PhD, MSc.D), õppejõud/professor

Loomulikult saan ma Teie murest aru. Küsimus ei ole mitte ainult kaalulangetamises, vaid oma elu ja tervise kvaliteedi parandamises.

Jah - selliselt toituda, kus menüüs on mais, banaan ei ole päris õige. Kirja teel menüü edastamine ei ole korrektne, kuna vajate põhjalikku koolitust, et aru saada, kuidas tulevikus toituda. Peale selle vajate ka füüsiliseks koormuseks individuaaltreeneri abi.

Mina võin konkreetselt soovitada liituda meie individuaalse toitumise programmiga, kus saate teada, missugused toidud Teile sobivad ja missugused on immunoloogiliselt Teile vastunäidustatud. Õpetame Teile mida, millega koos süüa. Peale sellise koolituse läbimist on Teil teada, kuidas parandada oma elu ja tervise kvaliteeti. Programmi omastamise järgselt alustage kindlasti treeningutega ning ka seda on parem teha treeneri nõuannete alusel.

Soov on Teil ambitsioosne, aga tähtis Teie elu ja tervise parandamisel. Role programmiga liitumiseks võtke ühendust telefonil 626 4230.

Lugupidamisega,
Adik Levin

PS. Homme, 24.01., räägin Vikerraadio "Huvitaja" saates (algusaeg kl. 11.05) toitumisest. See on juba 5. saade sellel teemal. Võite kuulata ka internetis.