Toitumine ja ülekaalulisus


Küsimus: Kuidas hakata õigesti kaalu langetama 11-aastasel noorukil?28.03.2012

Sooviksin saada informatsiooni, kuidas hakata 11.a. noorukil õigesti kaalu langetama. Kui hakkas väike ülekaalulisus tekkima, siis 3 aastat tagasi sai arsti juures käidud. Tehti kõik proovid - kilpnääre, suhkruhaigus (lähisugulastel esinevad). Soovitati rohkem liikuda, kuigi ta oli juba üsna liikuv - käis hiphopis ja toitus tervislikult.

Kaks aastat tagasi hakkas rasv ladestuma kõhule, hiljem seljale ja nüüd ka käsivartele ja jalgadele. Viimased pool aastat ei taha ta enam liikuda, meelita ja räägi, aga mingi stiimul ei mõju. Teiste inimeste ütlemised on mõjunud vist juba stressi tekitavalt. Hakkab juba seda teemat vältima. Olin ise ka lapsena paks, kasvasin varem välja kui teised eakaaslased. Kuuendas klassis olin kõige lühem ja endal ei ole ülekaalu rohkem olnud. Tüdruk kasvab ka varem välja.

Kuidas hakata õigesti liikuma ja toituma, et kehakaalu natukenegi langetama hakata. Kasv on 157 cm ja kaal 66 kg. Olen saadetest kuuland, et liiga ülekaaluline laps ei tohiks liikuda, peaks hoopis võimlema jne. Vastakaid arvamusi on seinast seina. Kuidas toimida õigesti?

Ette tänades ja soovitusi oodates,
lapsevanem

Vastus: Helle Kahro, koolitaja, Kahro Koolitus OÜ

Tere,
Soovitan teil aeg kinni panna toitumisnõustaja juurde. Nende kontaktid leiate aadressilt: http://www.toitumisteraapia.ee/

Lugupidamisega,
Helle