Toitumine ja ülekaalulisus


Küsimus: Mida teen toitumise ja treeningute osas valesti, et kehakaal langema ei hakka?09.05.2012

Tere,
Olen 36a, kaalun 69 kg ja pikkus 162 cm. Olen ilmselgelt ülekaaluline. 4 kuud tagasi oli sünnitus, rinnaga ei saa kahjuks toita, trenni olen teinud praeguseks 1 kuu - sörkjooks 40 min 2-3 korda nädalas, vahel ka rohkem. Söön tatart, riisi, kartuleid, väldin pastatooteid ja nisutooteid, täielikult olen loobunud magusast, vahel harva joon siidrit (2*kuu jooksul) ja kaalu on alla läinud 0,9-1 kg. Mida ma valesti teen? Olen selline pirnikujulise kehaga - puusa pealt pekki maha saada on jah raske, aga ka keskkohast ei lähe midagi maha. Peale jooksu teen veel erinevaid kõhulihaste harjutusi 15+15+15.

Vastus: Mai Maser, meditsiinidoktor (MD, PhD), Figuurisõbrad programmi peakonsultant, OÜ Figuurisõbrad, www.figuurisobrad.ee

Tere,
Te teete kõike õigesti ja olete saavutanud tubli tulemuse! Sünnitusest on ju nii vähe aega möödas. Jätkake sama moodi. Toidu osas ei saa ülevaadet kogu menüüst ja soovitaksin köögiviljadest aeg-ajalt süüa kaunvilju (uba, läätsed, mais, herned, kikerhernes), mitte üle 150 g päevas! Kiudainerikka toiduna need kulutavad rohkem energiat, samuti kui maitseb, võiksite näiteks tšillit retseptides kasutada. Magusast - marjad on head ja annavad vähem kaloreid. Täpsemate toidusoovituste ning tagasiside saamiseks soovitan kasvõi kuu aega käia figuurisõprade rühmas, kust saab mitmekülgse toitumise kohta head nõu.

Parimate soovidega,
Mai Maser