Toitumine ja ülekaalulisus


Küsimus: Kuidas saaksin kodus oma ph-taset mõõta?04.08.2012

Tere!
Avastasin ph-toitumise. Loen praegu Robert O. Youngi raamatut "ph IME". Olen seda alati teadnud, et parim toit on kõik värske, kuid nüüd tekitab küsimusi see, et Young soovitab magusaid puuvilju mitte liiga palju tarvitada. Kas see ikka on õige? Kahtlen selles. Suhkur, mida saame magusast puuviljast, ei ole ometi seesama mürk, mida saame valgest suhkrust!
Olen uurinud ka toortoitumist ja tean, et maailmas on väga palju inimesi, kes toituvadki põhiliselt puuviljadest, pähklitest ning on sel moel paranenud ka rasketest haigustest. Mida teie arvate?
Ja veel. Youngi raamatust lugesin, et on olemas ph-paberiribad, mille abil saab ise määrata oma ph-taset, samuti on olemas patareidel töötav elektronmõõdik. Eesti apteegid ei paista neist asjust midagi teadvat. Kust neid saada? Oleks ju huvitav oma silmaga veenduda, kuidas mu toitumine otseselt vere ph-taset mõjutab.
Tänud ette vastuse eest!

Vastus: Helle Kahro, koolitaja, Kahro Koolitus OÜ

Tere!
Alustame ehk sellest, et Young ei keela suhkru söömist, vaid ütleb, et MITTE LIIGA PALJU. Ärme unusta seda, et Youngi raamatus on enamus näiteid inimestest, kes on kas raskes või väga raskes seisundis tema poole pöördunud. Tavalisele segatoitlasele tunduvad tema soovitused tõesti äärmuslikena. Mis puutub erinevatest toiduainetest saadavatele suhkrutele, siis suhkur on suhkur ja lõppkokkuvõttes tema mõju organismile liigse tarbimise korral kahjulik. Mis ei tähenda seda, et me peaksime ignoreerima, millest me selle suhkru saame. Suhkrust saab põhjalikumalt lugeda mõned aastad tagasi ilmunud raamatust "Suhkur - magus enesetapp".
Mis puutub pH testritesse, siis neid saab minult.
Helle