Toitumine ja ülekaalulisus


Küsimus: Konservide tarbimine13.04.2011

Tere!
Kirjutasite varasemas vastuses: "Ei soovitaks üldse kasutada oma toidulaual konserve (tuunikala).".
Olen küll lugenud-kuulnud varem, et konservid ei ole head - kuid miks? Tuunikala peaks ju ometi tervislik olema? Kas on parem üldse mitte konserve tarbida?
Tänan vastuse eest!

Vastus: Adik Levin, meditsiinidoktor (MD, PhD, MSc.D), õppejõud/professor

Tänan Teid küsimuse eest.
Tuunikala on väga hea kala ning toidulaual võiks ta alati olla. Kas aga eelistada konserve? Arvan, et lühiajaliselt konserve kasutada ei ole suur probleem. Pikaajaliselt aga ei soovitaks. Miks? Aga just sellepärast, et konservides on säilitusained ja muud ained, mida tootja kasutab oma töös. Siit ka vastus, et konservis olev kala ei ole alati naturaalne. Konserve kasutavad näiteks kosmonaudid, kuna neil ei ole muud võimalust toituda, kui nad viibivad mitmeid kuid orbiidil.

Soovin Teile head tervist ja kordaminekuid,
Adik Levin