Toitumine ja ülekaalulisus


Küsimus: Millest võib olla tingitud 4 aastat kestnud iiveldus, üks arst soovitab ravida närve, teine magu?12.05.2013

Tere!
Olen 38-aastane naine ja kannatan juba neli aastat selle käes, et süda on paha. On ka depressioon ja kasutan AD-e ja rahustit ning magamise jaoks seroqueli. Diagnoositud on ka krooniline atroofiline gastriit, mille tõttu võtan igal hommikul kas siis omeprasooli, pantoprasooli jne... Aga minu perearst ütles, et see iiveldus ei ole tingitud gastriidist vaid närvidest. Psühhiaater jälle käsib magu ravida. Aga minu enesetunne on alla igasugust arvestust, vahel öögin ja hambaid pesta õieti ei saa. Olen seetõttu segaduses ja ei tea kuhu pöörduda, palun soovitusi, sest ma ei suuda seda iiveldust enam taluda!

Vastus: Mai Maser, meditsiinidoktor (MD, PhD), Figuurisõbrad programmi peakonsultant, OÜ Figuurisõbrad, www.figuurisobrad.ee

Tere
Teid on põhjalikult uuritud. Ainsana ma ei näe, kas sisekõrva ja vestibulaaraparaati (tasakaalusüsteemi) on uuritud? Kui ei ole, siis soovitan ka seda veel teha.
Võimalik on ka korraldada eriarstide konsiilium, kus spetsialistid ühiselt arutavad kõiki aspekte ja leiavad lahenduse. Seda peab tellima perearst ning valmistama ette kõik vajalikud analüüsid.
Inimene on keeruline ja kui kaasaja meditsiin jääb tõepoolest hätta, siis jääb veel üle proovida alternatiivmeditsiini ja loodusravi. Kuigi neile ei ole alati teaduslikku põhjendust, on oluline vaevustest vabanemine.
Heade soovidega Mai Maser