Toitumine ja ülekaalulisus


Küsimus: Kuidas alustada kaalulangetamist ja kust leida tervislike toitude retsepte?21.01.2014

Tere!
Olen 20.a., 163 cm pikk ja kaalun 81 kg. Oma kaaluga maadlen juba ca 10 aastat, kunagi kui 12-13 olin, oli mul ka vereõhuga probleeme, see oli liiga kõrge, käisin arstil siis määrati dieet, millega võtsin alla 55 kg peale (enne dieeti olin jõudnud 64 kg). 4 aastaga olen võtnud 20 kg juurde, väga suuri muutusi pole toitumises olnud.
Nüüd ei oska end kuidagi käsile võtta, töötan toitlustuses (rämpstoit), üsna raske on loobuda sellest :D või üldse headest asjades.
Mulle maitseb ka väga tervislikum toit, olen otsinud netist retsepte aga ei leia. Ma tean, mis on tervislik toitumine jne aga retseptidest jääb puudu, mulle ei meeldi üksluine toitumine köögiviljad ja liha näiteks, mõtlen kindlat toitu nagu näiteks ühepajatoit, supp jne.
Oskate ehk nõu anda, kust saaks retsepte või kuidas alustada kaalulangetamist?
Ette tänades

Vastus: Kaja Torm, Figuurisõbrad programmi konsultant, OÜ Figuurisõbrad, www.figuurisobrad.ee

Tere! Nelja aastaga 20 kilo kaalutõusu on väga palju ja sellega on ilmselgelt vaja tegeleda. Kaalust allavõtmiseks paraku ei pruugi üksikutest retseptidest abi olla. Selleks, et kaal alaneks, on vaja jälgida kogu päevast söömist, toidu kvaliteeti, söömise sagedust, füüsilist aktiivsust jne.
Soovitan teile figuurisõprade programmi ja näidismenüüsid, mis on koos retseptidega! Retseptid on koostatud lihtsatest igapäevastest toiduainetest. Seda on võimalik teha internetis või valida sobiv grupp. Programm aitab hoida toidust saadava päevase energia piirides, mis kindlustab kaalu alanemise. Figuurisõprade programm ei sea keelu alla ühtegi toidugruppi ja annab võimaluse teha valikuid vastavalt oma maitsele.
Tutvu võimalustega www.figuurisobrad.ee
Tulemus on garanteeritud! Palju edu!